torsdag 29 april 2010

Tidningspapper och krita

Idag har ettorna tränat handrörelser med krita och tidningspapper för att få in de rätta formerna för en del bokstäver. Idéen har vi lånat med lyckat resultat. Tack för en ny, kul och smidig modell Erica Löfgren! Häromdagen använde vi kameran till att spela in en dans några elever framförde. Så lättare för dem sen att se vad de behövde träna mer på. Underbara underlättande digitalkamera!
Åsa

måndag 26 april 2010

Miljökunskap




Så var det dags för vårens städplockardag imorgon. Handskar och påsar är fixat till hela skolan. Idag förberedde ettorna sig med bla att lura ut hur förmultningsprocessen hos olika material förhåller sig.
Åsa

fredag 23 april 2010

Skön dag

Vilken underbar dag! År1-3 har varit och sett Stora melodifesten. De fick hela konserthuset att gunga med I'm in love with a fairytale... Riktigt magiskt!Ettan hade sen show and tell då en elev visade bilder via ett usbminne som vi slog upp via projektorn. Tekniken är fantastisk när den fungerar!
Åsa och Atoosa

onsdag 21 april 2010

Tack alla ettor!


Idag har förskolor och skolor i Älvsborg haft studiedag för att låta lärarna ta del av varandras it-projekt. Tusen tack alla elever i 1k, utan ert arbete hade vi stått handfallna. Istället fick vi visa upp era prestationer i läs-och skriv under året. Så bra arbeten, och vilka framsteg! Ni är bäst! Imorgon fortsätter vi med musikalträning och kanske en och annan överraskning...
Beata och Åsa

torsdag 1 april 2010

Nu är det påsklov!

Hej alla!

Vi är bara 12 st i klassen idag. Det är mysigt. Idag blev vi ordentligt lurade av Catherine. Den här veckan läste vi vår läsläxa högt för varandra. Det var väldigt pirrigt. I dag har vi gjort påskpyssel. Vi har gjort en äggvärmare och en filthare bl.a. De blev väldigt fina. Vi har gjort egna påskkort och pratat om påsken. Påskmatte har vi också haft. Det är kul i skolan!

Nu har vi äntligen gjort klart kroppenböckerna. Det var jättekul att jobba om kroppen.
Vi har jobbat i mästerkatten och vi har jobbat med överslagsräkning. På onsdagen hade vi experiment.

Vi önskar er alla en GLAD PÅSK! Hälsningar från vi som är kvar i 2K.