onsdag 26 maj 2010

Tillsammans kan vi!

Idag har ettorna och Solrosen arbetat i sina faddergrupper hela dagen. En helt fantastisk dag då kreativitet, samarbete, fantasi och eget ansvar stått i fokus. Dagens resultat av figurer och berättelser sätter vi upp i bamba så alla kan ta del av våra yngsta elevers arbeten. Så flitiga!
Lärare på Nya

måndag 24 maj 2010

En arbetsdag


En skön stunds egen läsning, genomgång av dagen och veckan, vi kollar Sahlgrenskas hemsida sahlgrenska.se/busbiblioteket där de skrivit om vår pjäs - kul, plantorna kollas och vi ser hur mycket de har växt över helgen, alla ritar och skriver i sin bok, träning av att kunna skriva hur man tänker i mattetal, idrott, SET, träning av att skriva bokstäver för hand och så rast förstås! Det var 1ks måndag.
Åsa

torsdag 20 maj 2010

Bonde söker djur


Idag har ettorna varit på Drottning Silvias barnsjukhus och spelat upp sin musikal Bonde söker djur. Ett underbart avbrott i vardagen och så fantastiskt bra! Vi blev så varmt mottagna. Efteråt bjöds vi på fika och rundtur på lekterapin vilket var mycket, mycket uppskattat. Tack snälla ni! Detta bär vi med oss länge!
Åsa

onsdag 19 maj 2010

Fler berättelser

Kärlek och fotbollstema står i centrum när ettorna skriver berättelser. Många frågor om dubbelteckning och sj- och tj-ljudet råder i klassrummet och de skriver för fullt, allt på datorerna. Smidigt och motiverande!
åsa

onsdag 12 maj 2010

11 bokstäver på en havtimme!

En magisk känsla infann sig idag i 1ks klassrum då vi tränade bokstavsformer. Vi svängde med armar och fingrar och mjukade upp våra fingrar innan det var dags att ta tag i pennan. Penngreppet fixades till och samtliga var koncentrerade på sin uppgift att göra motsolsträning. När man var redo var det bara att skriva utvalda bokstäver som; c som blev ett a som blev ett å som blev ett ä som blev ett d osv. Lätt som en plätt och kul, tyckte klassen.
Åsa

tisdag 11 maj 2010

JAAA vi får ta kort!

Glada och nöjda satte sig ettorna framför sina datorer idag och skrev om gårdagens pjäsföreställning Bonde söker djur för föräldrarna. Så bra, så bra. Lyckan blev ännu större då de senare under dagen fick skriva en presentation av sig själva OCH ta kort och klistra in. Så underbara presentationer det blev och vad de kan. Härligt och få vara med om.
Åsa

onsdag 5 maj 2010

Språklig utveckling i 1k

"Stavas berätta med e?" "Är det två t i sett?" "Hur stavas kär?" "Jag vet, med k!" "Jag vet att sjö stavas s j ö!" "Skidor, hmm hur stavas det?" "Hur stavas kul?" "Som det låter, svarar en annan elev då den första titta och vill ha bekräftat av fröken då hon snabbt sen säger "Jag trodde det annars blir det kull." Underbar dialog!
Vad vi lär hela tiden och vilka härliga språkliga samtal det råder i ettan vid dagens skrivuppgift. De skriver för hand och läser sedan upp vad de skrivit för klasskompisarna.
Åsa