fredag 19 november 2010

Sagoprojekt på fritis

Nu har vi lyckats filma en andra film. Barnen som filmade hade enormt roligt och skrattade jättemycket. Vi har ännu inte redigerat filmen, det ska också göras.
De var väldigt duktiga och det var en ren improvisation så den blev inte så lång.

onsdag 17 november 2010

När eleverna själva får välja

Idag blev det en överraskning i form av fritt val för 2k. Flera olika spel plockades fram, matteböcker, datorer, byggen, färg och papper, "tänder" och några var ute och spelade bandy mm. Som lärare ser jag samarbetsträning, positionsträning i matte utvecklas, ng-ljudet förbättras, alfabetsträning, finmotoriken övas, läsförmågan utvecklas, logiskt tänkande tränas och mycket mera. Allt detta när eleverna själva har möjlighet och välja själva. Kanske borde vi göra detta lite oftare....
Åsa

måndag 8 november 2010

Vi vänjer oss snabbt

Så var det då dags att testa sina nya kunskaper från förra veckans underbara kursdagar. Sagt och gjort så fick 2k åter igen vara försökskaniner med att skriva "small moments". Tack snälla ni! Vi startade upp måndagen med detta och det gick som på räls, nja för eleverna flöt det på bra men för mig som lärare kändes det märkligt att samla in ihopsatta papper med handskrivit material. Var gör jag av "bibborna"?.. Det kändes som att ta ett steg bakåt i utvecklingen nu när vi är vana vid att använda datorer. Men så nyttigt ändå vill jag inbilla mig. Inga elever klagade på att skriva för hand och jag fick möjlighet och se hur de använder sig av skriftspråket och hur de hanterar bokstavsformerna. Så bra.
Åsa

Vi fortsätter med sagotema på fritis

Under höstlovet har barnen fått möjlighet att fortsätta med sitt sagoprojekt. Några barn håller på att skriva sagor för fullt och Anna-Karin och Dan hjälpte till att göra kulisser inför filminspelningarna. I fredags gjordes den första filmen. Nu ska den bara redigeras. Vi hoppas att filma mer filmer den här veckan som kommer.
Näckrosen, Vita rosen och Röda rosen.